Færøerne 2023 - Tur 2
22. maj, Danmark – Thorshavn – Kirkjubøur – Thorshavn
Skrevet af Anne Marie.
Vi mødes 30 forventnings fulde personer i Billund lufthavn kl 8:00 , for at komme til Færøerne.
Indtjekning af bagage gik smertefrit og alle kom hurtig igennem sikkerhedstjekket. Kl 10 præcis lettede flyveren fra Billund
Landede kl 10:45 på Vagar lufthavn. Alle kufferterne var med og derefter ud og møde folket, der var kommet fra Kastrup.
Så nu var vi alle 36 samlet. John ventede udenfor med bussen. Bussen blev pakket og turen rundt på Færøerne kunne begynde.
Efter lidt kørsel i den flotte natur, blev der gjort et holdt ved fængslet med den flotte udsigt, her sang vi morgensang. Kriminaliteten er ikke særlig høj på Færøerne, de er underlagt det danske retsystem, så ved grove forbrydelser kommer de til DK. Næste udsigt punkt blæste det 16 – 23 sek. meter, så det var et kort stop.
Så gik turen videre til Nordens hus lige udenfor Thorshavn. Her vi spiste dejlig grøntsagesuppe, inden vi fik en
rundvisning i huset, som blev til ved en arkitekt konkurrence i 1979, hvor arkitekt Ola Steen fra Norge og den Islandsk arkitekt Kollbrun Ragnarsdottir vandt.
Byggematerialerne kommer fra hele Norden.
Imponerende byggeri, der blev indviet d. 8 maj 1983. Efter rundvisningen fik vi kaffe og et stk. chokolade.
Da vejret var så godt, blev planen lavet om.
Et hurtig indtjekning på hotel Thorshavn ( som ligger nede ved havnen ) så gik turen til Kirkjibøur for at se den gamle domkirkeruin samt sognekirke og kongsgården, som har været ejet af Patterson i 19 generationer. Så blev vi delt i to hold. Et hold på 18, som gik en flot tur på 4 km. ned til Thorshavn, Det andet hold på 18, gik 7 km. over fjeldet. En flot tur som begyndte med en stigning på 230 højdemeter og masse af store engkappelejer i grøftekanten.
Vi kom på toppen i modvind, hvor vi blev belønnet af Claus med en Færøsk småkage.
Vi forsatte af stierne forbi talerstolen, som var bygget af sten og kunne mærke at vi drejede, så vinden kom ind fra siden. På vores højre side kunne vi se øerne Koltur, Vagar og Hestur i et flot lys. Efter et par timers gåtur var vi i Kirkjubøur, og der holdte John med bussen for at hente os.
Så gik turen hjem til hotellet, hvor aftensmaden ventede kl 19:30.
Efter en dejlig tre retters menu, var alle trætte af de mange indtryk, vi havde fået i løbet af dagen.
23. maj, Thorshavn
Skrevet af Bente og Bent
Efter en god og tiltrængt nats søvn gik vi til morgenmad i hotellets restaurant. Efter at have fyldt maverne var vi klar til dagens oplevelser. Desværre regnede det, og termometeret viste 8 grader. Vi var alle klædt på i mange lag, regnsæt, huer og handsker, så vi kunne holde varmen trods det dårlige vejr. Vi mødtes i et overdækket skur ved havnen, og efter den første introduktion blev vi delt i to hold. Vi gik med på Lone og Anne Maries hold. Den anden halvdel fulgtes med Klaus og Alfrida.
Første stop var ved “domkirken”. Kirken var låst, så på grund af regnen krøb vi sammen uden for bagdøren, hvor der var mest læ. Mens Lone var i gang med at fortælle om kirken, gik døren op, og en kvinde skulle se, hvad der foregik. Det viste sig, at det var sognepræsten Anne Mette, og hun ville da gerne åbne kirken for os. Det sagde vi naturligvis ikke nej tak til. Derfor fik vi en rigtig bonusoplevelse, idet vi både fik set den flotte kirke indefra med det himmelblå loft og det store altertavlemaleri, men også fik en interessant samtale med præsten om de kirkelige forhold på Færøerne.
Bagefter gik vi ned til havnen, hvor der lå en masse lystbåde, men også store kuttere og færgen til Suderoy. På den anden side af havnen så vi en del industribygninger, primært inden for fiskeindustrien.
Tæt på havnen ligger det gamle kvarter Tinganæs, hvor mange bygninger fremstår originalt med græs på taget, småsprossede vinduer og vægge af sortmalet træ. Tinganæs er Færøernes administrative centrum med mange regeringskontorer. Vi fortsatte gemmen den gamle bydel Reyn med sine idylliske trange gader og hyggelige huse. Mange af husene havde græsklædte tage og birkebark i tagrenderne.
Nede i centrum så vi det gamle lagting, hvor de færøske politikere holder møder. Det er faktisk et ydmygt lille træhus i sammenligning med den moderne, glasudsmykkede kontorbygning ved siden af. I centrum fik vi udpeget specielle butikker og fik lidt tid på egen hånd.
Mens vi var på byrundtur var regnen heldigvis ophørt, men ingen havde lyst til at sidde ud og spise frokost. I stedet fik vi lov til at indtage vores sandwich på hotellet. Lone gav øl eller vand til frokosten.
Eftermiddagens gåtur blev en våd omgang, for nu silede regnen ned i timevis. Vi var oppe på havneskansen, og derefter gik vi ud langs kysten for til slut at ende ved kunstmuseet. Vi var nu fuldstændig gennemblødte, så det var dejligt at komme indenfor og afføre sig det våde regntøj. Kunstmuseet har en spændende samling af kunstværker lavet af færøske kunstnere gennem tiderne, bl.a. malerier, grafik, skulptur, tekstiler og glaskunst af Trondur Patursson. Efter en tur gennem museet gjorde det godt at sidde og hvile benene, mens vi fik en kop kaffe og en småkage. På tilbagevejen gik vi gennem en park med masser af træer, meget ulig den natur vi ellers havde set.
Der var aftensmad på hotellet kl. 19.30. Vi fik igen asiatisk inspireret og stærkt krydret mad. Efter is og kaffe var det tid til at pakke kufferterne, for vi skulle være klar til at forlade hotellet næste morgen.h
24. maj, Thorshavn – Nes – Tofti – Leirvik – Klaksvik – Gøta – Gjógv
Skrevet af Anna Kjærgreen
Klaus meddelte, at den tunnel, som vi skulle køre igennem, lå under vand – det gør den altid!
Vi kørte gennem tunnelen med rundkørsel, hvor Trondur Patturson har lavet kunst i midten. Tunnelen er åbnet i 2020.
Turen gik gennem Runavik, hvor Alfrida er født, til en vindmøllepark. Vinden var så stærk, så flere vindmøller stod stille.
Så gik turen til en fåregård, hvor Kristian, 6. generation, fortalte om årets gang med fåreavl. Det starter 7. januar og slutter 7. januar. Meget spændende fortælling om årets gang og med hele familien involveret. Vi smagte hjemmebagt brød med lam og rabarberlimonade.
Så gik turen til Navia, en butik med produkter fra familien. Der var lækre strikvarer og masser af garn og opskrifter ud over andet friluftstøj.
Frokosten, som var lækkert smørrebrød, blev indtaget i bowlingcenter i Leirvik.
Videre til Kristianskirken fra 1962 med altertavlen, som er er fresco fra Viborg domkirke malet af Joakim Skovgaard. I kælderen er der 10 relieffer lavet af genbrugstræ og beskrev Jesu liv. Kunstneren Edvard Fuglø stod for kunstværkerne.
Blåsastova var næste stop. Museum med små bindingsværkshuse, hvor frivillige fortalte og i kirken fik vi Færøernes historie.
Gøtas rådhus var sidste stop, tegnet af Henning Larsen og bygget tværs over åen, hvor man kan gå på græstaget over bygningen. Meget spændende byggeri både ude og inde.
Vi kørte til Gjogv til vores indkvartering. Aftensmaden var lækker lammeskank med asparges og kartofler.
25. maj, Gjógv – Sudoroy – Gjógv
Skrevet af Trine og Steen
Dagen startede lidt tidligt i dag, da vi skulle køre tilbage til Torshavn for at nå færgen til Suduroy kl 8:45. Men der var sørget fint for morgenmad i form af smurte sandwicher, kaffe, juice (med frisk rabarber) og en banan. Så allerede ved syv-tiden sad vi i bussen. Vejret var mest overskyet, men det lykkedes dog solen at tvinge et par stråler igennem skyerne og give det fantastiske landskab et meget specielt lys. Vi gjorde et enkelt fotostop, hvor bussen stoppede midt på den smalle vej, og vi fulgte Jons formaning om at passe på bilerne – der var ikke en bil i miles omkreds i det øde terræn 🙂 . Turen bød også på endnu en tur gennem den undersøiske rundkørsel, inden vi nåede frem til M/F Smyril ved godt 8-tiden. John bakkede bussen om bord, og mod sædvane fik vi passagerer lov til at blive siddende. Vi fandt hurtigt plads i stævnen i færgens cafeteria med god udsigt. På sejlturen over fik vi lejlighed til både at komme på Broen og i Maskinrummet, og begge steder blev vi mødt med stor venlighed; motoren yder ca. 17.000 hestekræfter, som kan bringe skibet frem med godt 20 knob.
Efter knapt 2 timers sejlads kørte vi fra borde i Tvøroyri med kurs mod Fámjin. Det præcise mål var kirken, som ligger meget smukt placeret i byen ved bunden af et typisk færøsk vandfald, hvor vandet løber over flere klippefremspring på sin vej ned. I kirken sang vi morgensang og Klaus fortalte kirkens historie. På venstre side af døren, når man kommer ind i kirkens skib hænger den første udgave af det færøske flag (Merkid), med hvid dug og rødt kors med blå kant. Flaget er syet i 1919 af tre studerende fra Færøerne, mens de opholdt sig i København, og den ene, som boede i Famjin og som i dag ligger begravet lige uden for indgangen til kirken, bragte flaget med sig hjem. Famjin, som kun har 86 indbyggere, ligger som eneste by på Suduroy på en vestvendt kyst.
Derfra gik turen til Vágur, hvor vi spiste frokost i Matstova Gardslon, hvor menuen bestod af stegt torsk med bløde løg, kartofler, sovs og salat.
Næste stop på turen var Vágseidi, som var blevet anvendt som naturhavn, og som med sine stejle klippesider og stenede rev var meget spektakulær. Plancher og skulpturer på stedet fortæller historien om havnen og de tiltag, som beboerne havde gjort, for at udnytte stedet.
Efter at være kørt gennem Sumba nåede vi til det sydligste punkt med fyrtårnet Akraberg. Der blæste en halv pelikan, som der havde gjort hele dagen, og vi sørgede for at holde os inden for hegnet i rimelig afstand fra de stejle og høje skråninger ned mod havet. Imponerende, at fårene med deres lam mestrede at græsse også på disse skråninger.
Så blev det kaffe tid, og John havde brygget kaffe til alle, mens vi gik rundt ved fyrtårnet.
Nu gik turen nordpå til Hvalba. Her så vi den brede sandstrand, som bliver brugt til fangstplads, når en flok grinder vover sig i nærheden af stedet. Som noget meget specielt er området omkring Hvalba helt fladt – et sjældent fænomen på Færøerne.
En flot og spændende rundtur på Suduroy var overstået, da vi gik om bord på færgen mod Torshavn kl. 17:30. Det skal bestemt også nævnes at Alfrida som et ekstra bidrag til dagens oplevelser ind i mellem havde fortalt om sin egen tilknytning til øen.
Under sejlturen til Torshavn blev der serveret en stor portion “grill kylling og fritter” efterfulgt af ris-ala-mande med kirsebærsovs. Sejlturen frem og tilbage forløb roligt og uden eftervirkninger efter gårsdagens storm, som jo havde udsat vores tur til Suduroy med en dag.
På hjemturen fra Torshavn til Gjøgv gik turen igen gennem den undersøiske rundkørsel, men denne gang med udkørsel på den anden side af fjorden, og efter en god times kørsel fandt vi igen vores værelser. En lang dag var slut, og vi havde set vores guider fungere ikke alene som guider, men også som serveringspersonale ved diverse måltider – en stor cadeau til deres indsats for at sikre os en mindeværdig dag – og til John for hans sikre hånd på rattet på de smalle veje.
26. maj, Gjógv – Gøta – Leirvik – Gjógv
Skrevet af Bente og Bjarne
Der var afgang med bus kl. 8.45.
Alfrida fortalte på vejen ud om det færøske sprog, dens oprindelse og udvikling.
Claus fortalte lidt om egnens og byernes historie.
Når vi kører fra Gjøgv på vores daglige ture kommer vi forbi Europas største tangfarm. Ocean Rain Forest. Normal vil man kun kunne høste tang engang årlig på disse farme. På Færøerne er det muligt at høste 2 gange om året.
Ved første høst lader man 10 cm stå tilbage og et halvt år senere kan man høste anden gang. Man planter 2 slags og høster 4 slags. Der bliver høstet 33 mio tons årlig på verdensplan. Tang bruges i mange forskellige produktioner, såsom mad, tøj ( tang a trusser) og meget mere.
Første besøg var Kirken i Gøtu. Arbejdet med kirken blev påbegyndt 1. april 1985 og blev indviet den 25. juni 1995 med overværelse af vores dronning. Kirken har 270 siddepladser. Bænke og trægulve er lavet af finsk fyrretræ. Orglet er fra 1960 og været en tur over Sverige og Danmark inden den i 2013 blev skænket til kirken i Gøtu. Lamper, lampetter, altertavle, døbefont, prædikestol og glasmosaikken i koret er alt udført af Trondur Patursson. En meget smuk og stilfuld kirke. Specielt farverne i alt glasarbejdet er storslående og specielt i formiddagssolen. Vi fik kaffe, te og vafler i kirken. Meget arbejde med kirken foregår via frivillig arbejdskraft.
Efter kirke besøget var det tid til en gåtur.
Der var 2 at vælge imellem. En let og en lidt mere udfordrende tur.
Vi valgte den lidt mere udfordrende tur. Ca halvdelen af os gik med på denne. Vi fik en guide med som hed Hanus og hans hund Floy. Opstigningen gik i små tempi med pauser indimellem. Hanus fortalte lidt om fåreavl, om livet på fjeldene og om sin familie. Da vi nåede toppen holdt vi en lille pause med lidt sødt til ganen. Herefter gik turen nedover fjeldet. Her skulle vi passe på med ikke at få for meget fart på. Men alle kom helskindet ned og John ventede med bussen så vi kunne komme ned til bowlingcentret og indtage vores frokost. Her fik vi Kuller fra den lokale fiskefirma Nordfra.
Efter frokosten kørte vi ned til byen og fik først en rundvisning på skibs/malerimuseet. Guiden på museet fortalte lidt om livet som fisker og om bådenes udvikling gennem tiderne. Det har været et hårdt liv at være fiskere både som mand og ægtefælle. Guiden fortalte også at vores dronning havde været på besøg og skrevet i gæstebogen. MEN kort tid efter var denne side blevet revet ud af bogen. Ingen ved om det var en der ville have dronningens autograf eller var modstander af monarkiet.
Hanus viste os rundt på havnen og fortalte om byens udvikling . Indtil 1870-80 var der kun fåreavl. Herefter fik man et valg enten fåreavl eller fiskeri. Nu er byen en fiskeriby med produktion af guldlaks(skal spises første dag) ellers skal den bruges som foder. Fiskeindustrien i byen har medført forskellige følgeindustrier i byen. Disse har alle noget med arbejde forbundet med fiskeriet. Norfra fiskerifabrikken producere alle slags fisk. Alle og enhver kan bestille fisk hos dem, store som små portioner. Alle fisk til fabrikken bliver miljømæssigt fanget.
Temperaturen og vejret har været med os i dag. Det regnede da vi kørte tilbage til Gjøgv.
Aftensmaden var kl. 18 med en dejlig buffet. Underholdning med Christian Blak og Færøsk kædedans. Meget hyggelig aften.
Endnu en begivenhedsrig dag er til ende, så må vi se hvad morgen dagens vejr vil bringe os. Prognoserne ser ikke for gode ud
27. maj, Gjógv
Skrevet af Ulla og Jørgen
Den kraftige blæst og regn ændrede dagens planer, men det blev alligevel en dejlig dag.
Som vi plejer startede dagen med fællessang og godt humør.
09.30 starter vores gruppe på vandring rundt i landsbyen Gjógv.
Alfrida og Claus fremviste for interesserede, den lille hytte de bor i i disse dage.
Derefter gik vi videre til den naturlige havn. Der er der anlagt slæbested med skinner og spil, så bådene kan slæbes op fra havet, hvis de skal efterses eller der er udsigt til kraftige storme.
Tidligere fandtes ingen kommunikation mellem bygderne og vejrmeldinger fandtes ikke, så mange fiskere både unge og ældre mistede livet, hvis vejret pludselig slog over.
Det fortælles også, at der for år tilbage skete et kæmpe skred af en fjeldvæg og vandet steg, skibene kuldsejlede, men heldet var med fiskerne, de nåede i land inden en kæmpe bølge ramte havnen.
Når mændene er på fiskeri flere dage og uger, er og var det kvinderne, der styrede det hjemlige, børn og drift af dagligdagen.
Derefter var vi i Gjógv kirke. En meget smuk kirke, som blev indviet i 1929.
På det tidspunkt var det de danske biskopper og provster, der skulle indvi Kirken. Men præsten og menigheden var enige om, at det kunne og ville præsten selv stå for. Og han prædikede på færøsk, hvilket skabte oprør i de danske Præster og Biskopper, men det lykkedes præsten og hans menighed at bevare ham som præst.
Overfor kirken står der en mindesmærket, hvor en mor sidder med sine to børn, og her mindes de brødre og mænd, der blev på havet.
Efter formiddagens rundtur blev vejret mere blæsende og vådt, så der faldt ro og hvile i et par timer. Men kl 15:45 var vi igen klar til endnu en vandring, denne gang gik turen op på fjeldet, op ad trapperne og videre langs den stejle stigning til toppen. Efter en lang vandring med udfordringer både op og ned var vi retur i vores værelser ca 17.45.
Dagen endte med dejlig mad, is og kaffe samt fællessang.
Tak for endnu en dejlig dag med herligt selskab og udfordringer.i
28. maj, Gjógv – Saksun – Haldórsvik – Tjørnuvik – GJÓGV
Skrevet af Bjarne og Bente Brix Jensen
Dagen startede med morgenmad kl. 7.30 vejret var forventeligt bedre end i går, hvor det blæste med stormstyrke op til 38 meter i sekundet.
Denne søndag blev så en af de dage, hvor vi fulgte rejseprogrammet.
På vej fra Gjøgv fortalte Claus om livet på Færøerne, hvor han blandt andet fortalte om at mad tilbage i tiden havde været en knap ressource.
Fra at det var landbytosser og arbejdsløse, der var kunstnere, blev fiskere og landmænd også kunstnere, dog kunne de ikke leve af det, men lavede det i deres fritid.
I dag kørte vi ud over et andet pas fra Gjøgv. Passet lå 397 meter var havet.
Det højeste punkt på Færøerne er 882 meter høj. Der er 500 fjeldtop på Færøerne.
Vi passerede et vandkraftværk. Den kunne for tiden ikke producere fuld strøm på grund af for lav vandstand. Energiforbruget bliver suppleret med olie. Færingerne vil i fremtiden forsøge at udnytte strømforholdene i fjordene, så meget som muligt til grøn energi.
Vandet i fjordene hæver og sænker sig kun med ca. 1 meter.
På vejen ud mod Haldørsvik standsede vi for at se de berømte basaltstøtter, Kæmpen og Kællingen ude i havet. En meget berømt turist attraktion.
På vores videre fart kører vi over den eneste bro der går over Nordatlanten og videre til dagens gåtur i Saksun. En af de mindet bygder på Færøerne. (11 indbyggere) Her fortalte Lone om bondemanden, der havde tilladt sig at opkræve penge for færdes langs den tilsandede fjord. Alle gik med på hele turen ud mod Atlanterhavet. Godt halvdelen af os nåede helt ud til enden af den sandede fjord. Lige pludselig begyndte vandet at komme nærmere, så vi fik besked på at gå tilbage. Da vi startede på turen var der 7 graders varme og lidt støvregn. En fantastik syn og flot natur ved fjorden.
Efter gåturen gik turen til campingpladsen i Haldørsvik. Campingpladsen er ejet af kommunen og Joan og Elios er forpagtere af campingpladsen. Der er plads til 40 campister og de tager max 30 fastlægger om året. Prisen for leje af en plads er fra 1. september til 1. maj 4.000 kr. resten af sæsonen koster en plads 1.600 kr. pr. måned. Sjovt at tænke på at campere på asfalt. Frokosten havde vi med fra vores hotel. Joan og Elios havde lavet kaffe og bagt kage. Vi var så heldige at vi kunne være i deres festtelt.
Elios fortalte lidt om sit arbejde, som han havde ude på havbruget i fjorden lige overfor campingpladsen. Laksene vejede 500 gram, når de blev sat i burene på fjorden og et år efter, vejede de 5 kilo, når de blev slagtet.
Efter frokosten kørte vi til Tjønuvik hvor vi mødte Hans Heinesen, som fortalte om bygdens historie. Hvis Hans tabte tråden mente han nok, at Lone kunne fortælle det hele. Tilbage i tiden havde der været 15 køer og tørveproduktion. Hver gård/hus havde en ko, hvis sønnen blev gift skulle han enten bo hos sine forældre eller rejse ud af bygden, ellers skulle man dele en ko og der ville heller ikke være græs nok til alle. Senere udviklede bygden sig til fiskeri. Fiskerne tog ud om foråret og kvinderne og de ældre der var tilbage i bygden satte kartofler og passede dem indtil de blev høstet. Høsten af kartoflerne skulle ske inden stormen og vinteren kom.
Hans Heinesen fulgte os om til kirken. Denne blev bygget i 1936 og taget i brug i 1937. Inden vi forlod kirken sang Hans vers 16 af en sang af Kingo , som havde 29 vers ialt. Herefter var der dejlige vafler med kaffe hjemme hos Hans og hans ægtefælle Randi. Utroligt at vi alle kunne være inde i deres stue og køkken.
Efter denne oplevelse kørte vi hen til Haldorvik Kirke en 8 kantet kirke. Der findes yderligere 2 kirker i Danmark nemlig Frederiksberg og Nyord ved Møn.
Det der var speciel ved denne kirke var altertavlen. Denne var malet af Torbjørn Olsen en meget kendt kunstner på Færøerne. Altertavlen viser den sidste nadver, men personerne er kendte Færinger.
Herefter gik turen tilbage til Gjøgv efter endnu en lang og oplevelsesrig dag.
Aftensmaden blev indtaget kl. 19.30 og var som sædvanlig lækker og veltillavet.
28. maj, Gjógv – Vestmanna – Vagar – Danmark
Skrevet af Anne Marie.
Morgenmaden blev nydt, inden vi skulle sige farvel til Gjøgv .
Kl 7:45 stod John parat til at pakke kufferterne i bussen en sidste gang på denne tur.
Så afsted mod Vestmanna. Det regnede og blæste imedens vi kørte, men skipper Gunnar havde sagt at sejlturen, ud at se fugle, sagtens kunne gennemføres i dag.
Undervejs fortalte Claus om hvalfangst af store hvaler, det var før i tiden, da hvalstationerne nu er nedlagt.
Alfrida og Claus fortalte om hvad er en typisk færing. De fortalte om vand mangel på Færøerne , som også gik ud over produktionen af el, på vandkraftværker.
Da vi kom til Vestmanna, var det med at få godt med tøj på og så ud på båden, hvor der lige kunne være os og 6 mere.
Regnen stoppede og bølgerne var ikke så høje, som frygtet.
Turen gik sydover imedens skipper fortalte, hvad vi skulle se efter.
Først passerede vi lakseringene, hvor vi kunne se at laksen sprang. Længere ude sejlede vi ind i grotterne, som lå ud mod vandet. Spændende. Et sted legede 6-7 sæler i en slugt. Masser af søpapegøjer lå på vandet og fiskede. Edderfugle, mallemukker, rider og flere andre fugle kunne vi se enten i luften eller på deres reder.
Det var et flot skue, at se de stejle klipper, hvor fårene græssede med sine lam .
Vi sejlede ud til Troldkvindens finger, så en søpapegøjekoloni, vi så også nogle gamle reb, som hang på de stejle klipper, fra dengang man indsamlede søpapegøjen og spiste den, hvilket man ikke gør mere.
Så blev båden vendt og farten sat op, for nu skulle vi i land og spise frokost.
Der blev serveret dejlig fiskesuppe og salat på Fjørukroovin.
Kl. 13 var vi igen i bussen og turen forsatte til Gåsadalur, hvor vi var ude at se Múlafossur, med et vandfald på 30 meter direkte med i havet. Et flot vandfald .
Nu var det tid at sige farvel til de 5, som skulle flyve til Kastrup. Dem kørte John til lufthavnen, imedens vi andre gik en lille tur gennem Bøur, en lille bygd med sorte træhuse med græs på taget og en kirke, der var pakket ind i hvidt plastik (jeg tror de var igang med at renoverer den)
John og Lone kom tilbage og vi nåede en kop kaffe på P pladsen, inden de sidste skulle i lufthavnen.
I lufthavnen fik vi sagt farvel og tak for en god tur til John og Lone. Lone blev på Færøerne, da det næste hold kommer i aften sammen med Synnøve.
Vagar lufthavn er en dejlig lille lufthavn, så det gik hurtig at tjekke ind og komme igennem sikkerheds kontrollen.
Flyet lettede til tiden 16:05 og efter ca. 2 times flyvning, landede vi i solskin i Billund.
Vi vil alle i guideteamet, sige tak for den dejlig tur med jer. Tak for jeres gode humør og fleksibilitet. Vi håber, vi ses en anden gang.